Find us on Facebook

  • Recent Posts

  • Browse Categories:

  • Archives by Month

Powell Construction Remodels Offices for NIRSA

July 30th, 2010 Posted in Powell News

Interior Remodel and Furniture Installation

NIRSA is a national sports and recreation organization based in Corvallis, Oregon.  They came to Powell Construction for the design and construction of their new, expanded office space.  The original scope of work was to convert a large and  under-used storage space into new offices for management level staff and additional open-office cubicles.  This soon evolved into a larger renovation involving the consolidation of IT, a copy center and fully renovated break room.  The drawings below show the open space and the new layout.

Existing and New Floor Plans

As with most projects, the final layout was achieved after several variations were discussed and modified.  Many hours were spent talking to the staff of various departments to determine what was and was not working.  Powell Construction took an assortment of ideas to create a cohesive plan that accomplishes all of the work and storage needs of all departments.

Downstairs, the space has been completely transformed from storage to office cubicles for accounting and two additional offices were constructed for management.  New cabinetry was designed and built for filing and general storage.  A copy area has also been incorporated for the convenience of the staff.  A larger bank of base cabinets and uppers was installed outside the new offices for general copy, fax and mailing needs.

Upstairs, the server room was made directly accessible by the technical staff through the addition of a pocket door.  A complete copy / mail / ship center has been created with a large island in the middle to facilitate layout of large copy jobs and plenty of storage for paper, boxes and office supplies.

The break room is now open and spacious.  It can also be closed off from the rest of the space so the sounds and smells of lunch activities are not disruptive to meetings and work in the adjacent offices.

Additional lighting was installed for two display areas which showcase past and present directors of the organization.

Sorry, comments for this entry are closed at this time.