Find us on Facebook

  • Recent Posts

  • Browse Categories:

  • Archives by Month

Kings Blvd. Conclusion

January 16th, 2009 Posted in Kings Blvd. Remodel, Remodeling Projects

New View from King's Blvd.

New View from Driveway

The project is complete!  It’s been 4 1/2 months since we started construction.  In this blog we’ve shared the ups and downs of construction and highlighted the unique design elements in the spaces.  We hope you have enjoyed following along.  In this, our last blog entry for the Kings Blvd. house, we would like to take the opportunity to post a few photos of the finished project, and give a quick overview of the project as a whole.

Entry into Master Suite Addition

Entry into Master Suite Addition

View into Master Suite

View into Master Suite Addition

The master suite addition includes a small entry and sitting area, gas fireplace, walk-in closet and bathroom with separate bathtub and walk-in shower.  The entry opens into a large bedroom with a vaulted ceiling and ample natural lighting.  The change in ceiling height from the entry to bedroom adds some extra drama to the space.  The closet is over 100 square feet, and provides plenty of space for storage.  There is even an outlet inside the closet doorway that will allow the homeowner an out of sight space to charge electronic devices.

View into Master Bath from Master Suite

View into Master Bath from Master Bedroom

In the bathroom, complimentary tile designs cover the floor and shower.  A walk-in shower with a level floor makes accessibility a breeze. The extra deep soaking tub definitely adds a touch of luxury to the room. For more details on the bathroom, please see the blog entry Week #17-18.

New Painted Cabinets and Wood Countertops

New Painted Cabinets and Wood Countertops

New Stainless Steel Appliances and Tile Backsplash

New Stainless Steel Appliances and Tile Backsplash

In the kitchen, new cabinetry, appliances and lighting were installed.  The existing wood flooring was patched and the old plaster walls were stripped and got a new layer of drywall on them.  In the adjacent utility room a false plywood wall was added to block the unsightly view of the furnace.  For an in-depth description of the kitchen, please see the blog entry Week#19.

View of New Back Porch

View of New Back Porch

Outside, the cedar shingles and window placement match the character of the house.  On the back of the house the porch now matches the aesthetics of the rest of the house.  The 1950s concrete pad and metal roof were replaced with this cedar deck and integral roof.  The deck will provide great space to entertain and has plenty of room for chairs and tables.

Overall, the project has done nothing but add to the functionality and beauty of the original home.  The considerate design, careful material selection and quick construction process all helped to bring this project to a successful conclusion!  Ruth and Dee are thrilled with the results and are excited to turn their dream of combining their households, into a reality!

Sorry, comments for this entry are closed at this time.