Why Powell Construction?

  • Established in 1990
  • Design-Build Experts
  • Clear Communication
  • Detailed Estimates
  • Fixed Price Contracts
  • Printed Schedules
  • Many Repeat Customers
  • Award Winning Designs

“Everything is great. The new house is wonderful!! I’m very satisfied with the overall workmanship and quality and the responsiveness of your staff. Thank you.”

— Nobuko Hoy

Eco-Friendly Remodel – Corvallis, Oregon

The owners of this ranch style home in Corvallis decided it was time for a complete whole house renovation. Green products were incorporated into the design to make the project as eco-friendly as possible. Low-VOC paints, naturally dyed wool carpeting installed without glues, and cork flooring in the downstairs all helped to reduce the project’s impact on the environment.

Relocating the stairs to a more central location allowed us to open up the kitchen, incorporating the dining and family rooms into a great room. Custom built-in cabinetry provides additional storage and serves as a buffet area.

Low VOC paints, naturally dyed wool carpet, cork flooring, Corvallis, Oregon

The entry space was completely redesigned and opened up. Finishing touches include a custom newel lamp post, hand crafted trim, and a window seat with built-in storage.

Low VOC paints, naturally dyed wool carpet, cork flooring, Corvallis, Oregon

Attention to detail helped create interesting and beautiful spaces.

Low VOC paints, naturally dyed wool carpet, cork flooring, Corvallis, Oregon

The kitchen includes natural alder cabinets with narrow reed glass doors, granite slab countertops, and stainless steel appliances. The checkered Marmoleum flooring is not only sustainable but continues the classic retro look that the homeowners desired.

Low VOC paints, naturally dyed wool carpet, cork flooring, Corvallis, Oregon

With a beautiful array of custom built-ins and stylish selections, a classic style is portrayed throughout the home.

Eco-Friendly Design and Remodel Contractors Corvallis Oregon

BEFORE PHOTOS

BEFORE View of entry

View of Dining Room during construction

This photo from the demolition phase of construction was taken from the entry toward the dining room. It shows where the original walls once were.