Why Powell Construction?

  • Established in 1990
  • Design-Build Experts
  • Clear Communication
  • Detailed Estimates
  • Fixed Price Contracts
  • Printed Schedules
  • Many Repeat Customers
  • Award Winning Designs

“Thanking you for the careful and thoughtful attention to detail and quality in the construction of our home. How we appreciate all your efforts!”

— Kirke & Janet Campbell

Green Remodeling in Corvallis – Corvallis, Oregon

Sustainable Design and Remodeling Contractors Corvallis Oregon

This 1970s two-story home in Corvallis was definitely in need of remodeling. Throughout the home faux wood paneling, shag carpet and popcorn ceilings were replaced by sustainable materials including bamboo wood floors, wool carpet and Paperstone countertops. In addition to the eco-friendly surface materials, we also improved the efficiency of the building systems. A new tankless water heater replaced the rusting 50 gallon tank, and new insulation was blown into the attic space. Not only does this space look “green,” it functions “green,” as well.

Sustainable Design and Remodeling Contractors Corvallis Oregon

Sustainable Design and Remodeling Contractors Corvallis Oregon
BEFORE

In the kitchen we created an open floor plan by eliminating two walls, one which was supporting the roof above. The load bearing wall, pictured below left, was replaced with a post on the end of the island, wrapped to match the kitchen cabinetry. In addition to removing the walls, we raised the dropped ceiling in the hallway and also installed two Solatubes and three skylights throughout the home. The amount of light added by these changes is incredible!

Sustainable Design and Remodeling Contractors Corvallis Oregon
BEFORE

Sustainable Design and Remodeling Contractors Corvallis Oregon
AFTER


Bamboo wood floors brighten up the home and give it a contemporary look.

Sustainable Design and Remodeling Contractors Corvallis Oregon

Sustainable Design and Remodeling Contractors Corvallis Oregon
BEFORE (taken from kitchen looking into dining room)